fbpx

PS5 versie met afneembare schijflade

Sony zal naar verwachting in 2023 een nieuwe PS5 lanceren met een afneembaar schijfstation, met bronnen die beweren dat het de vorige PlayStation 5-modellen volledig zal vervangen – en testkits zijn al “in handen van mensen”.

Volgens bronnen die via Insider Gaming met insider Tom Henderson uit de industrie spreken, krijgt de PlayStation 5 een “unieke revisie” die in september 2023 wordt gelanceerd. Interessant is dat Henderson stelt dat de nieuwe console, bekend als de D-chassis PlayStation 5, zal “vervang het A-, B- en C-chassis volledig.”

Dit omvat de recente digitale PS5 die minder weegt. Verwacht echter geen grote upgrades, aangezien wordt verwacht dat het identieke hardware heeft als eerdere modellen.

Henderson stelt nu dat dit nieuwe model nu in het wild is, met testkits die blijkbaar “foutloos werken”. Bovendien stelt de tipgever dat we binnenkort meer horen over de nieuwe PS5.

De meest intrigerende toevoeging van dit vernieuwde model is de opname van een afneembare schijfeenheid. Volgens het rapport zal deze schijf worden aangesloten op de PS5 via een extra USB-C-poort aan de achterkant van de console.

Het afneembare schijfstation wordt in een bundel verkocht, terwijl het nieuwe PS5-model naar verwachting alleen wordt verkocht. Het hebben van een afneembaar schijfstation zal ongetwijfeld de draagbaarheid van de PS5 vergroten en het gewicht verminderen. en volgens bronnen zal het de esthetiek van de PlayStation 5 niet verpesten. Dit wijst erop dat het nieuwe model lijkt op eerdere consoles. Bovendien zal het “zich eraan hechten zonder naar buiten te kijken”.

Sony is geen onbekende in het updaten van zijn PlayStation-consoles, en hoewel het misschien geen soort upgrade is, zou een nieuw model met een afneembaar schijfstation de PS5 op grotere schaal beschikbaar kunnen maken. Bekijk voor alles wat met PlayStation te maken heeft onze mening over PlayStation Plus Premium en de verschillen tussen PS5 en PS5 Digital Edition.

Bekijk hier alle PS5 accessoires

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *